Nazorg Tips voor Microblading: Hoe Je Perfect Gevormde Wenkbrauwen Behoudt

Nazorg Tips voor Microblading: Hoe Je Perfect Gevormde Wenkbrauwen Behoudt

Microblading, de semi-permanente techniek om vollere en perfect gevormde wenkbrauwen te verkrijgen, wordt steeds populairder. Maar nadat je je wenkbrauwen hebt laten microbladen, is het belangrijk om de juiste nazorg toe te passen om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen er op hun best uitzien en langer meegaan. In dit artikel delen we waardevolle nazorgtips voor microblading, zodat je perfect gevormde wenkbrauwen behoudt en kunt genieten van een langdurig resultaat.

Nazorg Direct na de Microblading Behandeling

Na de microblading behandeling is het belangrijk om de juiste nazorg te volgen om optimale resultaten te behalen. Hier zijn enkele belangrijke tips voor nazorg direct na de behandeling:

 1. Niet aanraken of krabben – Het is essentieel om je wenkbrauwen niet aan te raken of te krabben, hoe verleidelijk het ook mag zijn. Hierdoor kan het genezingsproces verstoord worden en kunnen bacteriën in het behandelde gebied terechtkomen.

 2. Vermijd het gebruik van make-up – Het is raadzaam om het gebruik van make-up op je wenkbrauwen voor minimaal een week te vermijden. Dit minimaliseert het risico op infecties en laat de pigmenten goed in de huid trekken.

 3. Vermijd contact met water – Probeer gedurende de eerste paar dagen het contact van je wenkbrauwen met water te minimaliseren. Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn bij het wassen van je gezicht en het vermijden van zwemmen, sauna’s en stoombaden.

 4. Volg de nazorginstructies van je specialist – Iedere microblading specialist kan specifieke nazorginstructies geven. Het is belangrijk om deze instructies nauwkeurig op te volgen om optimale resultaten te behalen.

Nazorg in de Eerste Week na de Behandeling

In de eerste week na de microblading behandeling is het essentieel om je wenkbrauwen goed te verzorgen en te beschermen. Hier zijn enkele nuttige tips voor nazorg in deze periode:

 1. Vermijd blootstelling aan zonlicht – Zonlicht kan de pigmenten in je wenkbrauwen vervagen. Draag een hoed of gebruik een zonnebril om je wenkbrauwen te beschermen wanneer je naar buiten gaat.

 2. Breng geen cosmetica aan op je wenkbrauwen – Gedurende de eerste week is het belangrijk om geen cosmetische producten, zoals make-up of verzorgingscrèmes, op je wenkbrauwen aan te brengen. Dit voorkomt irritatie en minimaliseert het risico op infecties.

 3. Vermijd actieve sporten en zweten – Vermijd inspannende activiteiten en zware sporten gedurende de eerste week. Overmatig zweten kan het genezingsproces verstoren en het pigment uit je wenkbrauwen verwijderen.

 4. Houd je wenkbrauwen schoon – Reinig je wenkbrauwen voorzichtig met een milde reiniger en breng daarna een dun laagje verzorgende zalf aan. Herhaal deze routine twee keer per dag om het genezingsproces te bevorderen.

Langdurige Nazorg Tips

Om je microblading resultaat langdurig te behouden, zijn er enkele nazorgtips die je kunt volgen na de eerste week:

 1. Gebruik een zonnebrandcrème voor je wenkbrauwen – Zelfs na de eerste week is het belangrijk om je wenkbrauwen te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge SPF om vervaging van de pigmenten te voorkomen.

 2. Vermijd overmatig contact met water – Hoewel je na de eerste week weer normaal watercontact kunt hebben, is het nog steeds raadzaam om overmatig contact met water te vermijden. Dit omvat het vermijden van te lang douchen, zwemmen in chloorwater en langdurige blootstelling aan water.

 3. Vermijd het gebruik van exfoliërende producten – Vermijd het gebruik van exfoliërende producten of scrubs op je wenkbrauwen, omdat dit overmatige exfoliatie en vervaging van de pigmenten kan veroorzaken.

 4. Plan regelmatige touch-up behandelingen – Om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen er op hun best uitzien en langer meegaan, plan regelmatig touch-up behandelingen bij een professionele microblading specialist. Deze behandelingen helpen de kleur en vorm van je wenkbrauwen te versterken.

Door de bovengenoemde nazorgtips nauwgezet te volgen, kun je ervoor zorgen dat je perfect gevormde wenkbrauwen behoudt na microblading. Onthoud dat nazorg een belangrijk onderdeel is van het behalen van langdurige en bevredigende resultaten. Zorg goed voor je wenkbrauwen en geniet van prachtige, volle wenkbrauwen die indruk maken!*

Snel en Makkelijke

Boek eenvoudig online je afspraak

Plan nu eenvoudig je gewenste afspraak in. Hiervoor moet je de 5 stappen doorlopen. Na het doorlopen van deze stappen ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van je afspraak.

[bookly-form]
Blogs